El Jadida: Bijna 190 kinderen geopereerd door 'Operation Smile'

marokko
6
21 jun '19
Een team van chirurgen uit meer dan 15 verschillende landen hebben, als onderdeel van 'Operation Smile', operaties uitgevoerd in het provinciaal ziekenhuis Mohammed V in El Jadida

De directeur van het Mohammed V Ziekenhuis in El Jadida zegt dat sinds vrijdag 14 juni zo'n 190 kinderen, in de leeftijden 6 maanden tot 14 jaar, zijn behandeld. De kinderen zijn afkomstig uit verschillende regio's in Marokko en zijn geboren met een afwijking zoals een gespleten lip, gespleten gehemelte of andere gezichtsmisvormingen. Het humanitaire initiatief is georganiseerd door de vereniging 'Operation Smile Morocco' en het ziekenhuis in El Jadida, onder het voorzitterschap van prinses Lella Meryem.

Registraties vonden plaats op 14 en 15 juni De onderzoeken en diagnoses werden gedaan door een medisch team dat een lijst van in aanmerking komende patiënten opstelde. De operaties stonden gepland tussen 14 en 22 juni. De operaties worden gedaan door een team artsen dat gespecialiseerd is in plastische chirurgie. 

Operation Smile De artsen die lid zijn van de Smile-vereniging zijn helden die al bijna 20 jaar toegewijd bezig zijn met het blij maken van duizenden kinderen. De vereniging heeft tot nu toe zo'n 11.600 operaties uitgevoerd, zegt Fouzia Jabrane, vicepresident van de vereniging. Na El Jadida gaat de vereniging in november naar Agadir.

De vereniging werd in 1998 in Marokko gelanceerd en heeft medische programma's in 36 Marokkaanse steden. In 2008 opende Operation Smile een gezondheidscentrum in Casablanca dat het hele jaar door medische en tandheelkundige zorg biedt aan honderden kinderen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
el jadida
operation smile
kinderen
operaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi