Belgie: RTL-nieuwslezeres Salima Belabbas bij debuut meteen slachtoffer haatreacties (video)

buitenland
51
21 jun '19
De Marokkaanse journaliste van de Franstalige commerciële omroep RTL, debuteerde dinsdag op het televisiejournaal. Haar verschijning lokte naast lovende woorden ook veel racistische reacties uit.

Een aantal kijkers maakte namelijk van de gelegenheid gebruik om gal te spuwen op Salima Belabbas, en vroegen bijvoorbeeld of het niet mogelijk was om 'een Belgische het nieuws te laten lezen in België'.

RTL haalde de haatreacties snel weg van haar sociale media kanalen. De topman van RTL België, Philippe Delusinne, gaf te kennen dat hij 'geschandaliseerd' is. De zender overweegt nu een klacht in te dienen bij antidiscriminatiebureau's.

Diversiteit op TV De CSA moedigt in een mededeling de zenders aan om meer diversiteit in hun programma's te brengen. Volgens onderzoek van de CSA is er nu nog te weinig sprake van diversiteit en vormt de programmering geen weerspiegeling van de maatschappelijke realiteit. Slechts 3,78 procent van de journalisten en presentatoren is van buitenlands afkomst.

Het is niet de eerste keer dat een allochtone TV-persoonlijkheid te maken krijgt met haatreacties. In september ontstond ophef in Franstalig België nadat Cécile Djunga, weervrouw van RTBF, bekendmaakte dat ze al meermaals slachtoffer was geworden van racistische opmerkingen.

© MAROKKO.NL 2019
belgie
racisme
rtl
journalist
salima belabbas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi