Dchar maakt ode 50 jaar Marokkaanse migratie

algemeen
22
22 jun 11:49
Acteurs Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui gaan samen met productiehuis Stage Z een eenmalige voorstelling maken over een halve eeuw Marokkaanse migratie in Nederland.
Het was in mei exact 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland werd vastgelegd. Met de voorstelling Mabrouk, die op vrijdag 12 juli eenmalig te zien is in het Zuidplein Theater in Rotterdam, willen de makers aandacht vragen voor deze mijlpaal. “Het wordt een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen”, aldus Dchar. “Een avond met een lach en een traan over Marokko, over Nederland. Over jong en oud zijn. Over generaties en dromen. Over overleven en leven.”

Mabrouk, wat gefeliciteerd betekent, speelt zich af door het gehele theater met een bazaar, live muziek, verhalen, film en (theater)performances. Speciaal voor deze gelegenheid schreven en spelen Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui een voorstelling in de grote zaal, begeleid door het Amsterdams Andalusisch Orkest en met eindregie door Floris van Delft. In samenwerking met Verhalenhuis Belvèdere zijn deze avond migratieverhalen te beluisteren van en tussen verschillende generaties Marokkaanse Rotterdammers.

Daarnaast is er een voorproefje van ‘Opa Zegt’ te zien: een documentaire over Marokkaanse migratie van het Arab Filmfestival Rotterdam. De bazaar is georganiseerd in samenwerking met Djemaa el Fna Rotterdam. Kaarten zijn vanaf zaterdag te bestellen.
© ANP 2019
marokkaanse migratie
delft
andalusië
rotterdam
theater
zuidplein
nasrdin dchar
djemaa el fna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
arrestatie
terrorisme
moskee
genocide
racisme
moslims
openbaar vervoer
arie slob
teheran
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn