Pegida-aanhangers opgepakt bij manifestatie

algemeen
2
22 jun '19
De politie hield alle verdachte Pegida-sympathisanten aan. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De Pegida-aanhangers verzamelden zich zaterdagmiddag in de Frankrijkstraat in Eindhoven, in de buurt van de Al-Fourqaan-moskee. Pegida-demonstraties in de buurt van de moskee zijn niet toegestaan en worden in opdracht van de burgemeester afgebroken. De politie vorderde de demonstranten eerst om weg te gaan, toen dat niet gebeurde zijn twaalf verdachte Pegida-aanhangers opgepakt. Naast de demonstranten verzamelde zich een groep van een vijftigtal mensen in de straat, waaronder een grote groep jongeren. Deze groep vertrok echter wel na een bevel van de politie.

ANP Journalisten aangehouden Twee correspondenten die zaterdagmiddag voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verslag deden van een actie van Pegida in Eindhoven hebben enige tijd vastgezeten. Samen met aanhangers van Pegida die folders wilden uitdelen bij de Al-Fourqaan-moskee werden de twee aangehouden omdat ze in de ogen van de politie verdacht gedrag vertoonden. Rond 17.00 uur werden de twee weer vrijgelaten nadat uit onderzoek was gebleken dat de verdenking tegen de journalisten niet klopte.

© ANP/Marokko.nl 2019
pegida
islamofobie
extreemrechts
arrestatie
eindhoven
al-fourqaan moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?