Iran dreigt weer met uitstappen atoomdeal

buitenland
1
23 jun 12:33
Iran dreigt zich nog verder terug te trekken uit de overeenkomst die het sloot met westerse mogendheden over zijn nucleaire programma als Europese staten het land niet beschermen tegen sancties van de VS.
Dat heeft het hoofd van de strategische raad voor buitenlandse relaties in Teheran gezegd. In mei dreigde Iran ook al met terugtrekking nadat de VS de medewerking aan het akkoord al had opgezegd. Het kondigde toen een ultimatum van 60 dagen aan. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde dit weekeinde nieuwe sancties aan tegen Iran. De spanningen tussen de landen zijn opgelopen door aanvallen op olietankers bij Oman en het neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran.

De Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton kwam zondag met dreigende taal richting Teheran. "Ons leger is weer opgebouwd, nieuw en op elk moment inzetbaar, veruit het beste in de wereld." Trump zei elders dat de mogelijkheid van een militaire actie "altijd op tafel ligt". Donderdag blies hij op het laatste moment aanvallen op Iraanse doelen af.
© ANP 2019
iran
teheran
donald trump
john bolton
vs
oman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
duitsland
caf
can 2019
genocide
bosnië en herzegovina
algerije
golf
palestina
teheran
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn