Marokko komt goed weg door laat eigen doelpunt

marokko
4
23 jun '19
Marokko is de Afrika Cup begonnen met een benauwde zege op Namibië: 1-0. Het doelpunt viel pas in de 89e minuut en was bovendien een eigen goal. Itamunua Keimuine werkte een vrije trap achter zijn eigen keeper.

Marokko had weliswaar een overwicht, toch wist de ploeg van bondscoach Hervé Renard geen moment te overtuigen. Ziyech was in de 80e minuut nog dicht bij het eerste doelpunt, maar zijn van richting veranderde schot met rechts werd gekeerd. Het leek uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar Marokko kwam toch nog goed weg.

Hakim Ziyech had een basisplaats, evenals Nordin Amrabat. Karim El Ahmadi viel in de 70e minuut in en Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi bleven op de bank.

Twee jaar geleden begon Marokko de Afrika Cup teleurstellend. Congo-Kinshasa was toen in het eerste duel met 1-0 te sterk. Marokko haalde de kwartfinales, waarin met 1-0 werd verloren van Egypte.

In groep D zijn ook Ivoorkust en Zuid-Afrika nog de tegenstander van Marokko. Ivoorkust en Zuid-Afrika treffen elkaar maandag.