Moskee beschoten in Ceuta

buitenland
2
24 jun '19
Een gemaskerde man heeft vanochtend vroeg het vuur geopend op moskeegangers die op dat moment de moskee verlieten. Er zijn geen gewonden gemeld.
In de moskee brak paniek uit toen vanochtend rond zonsopgang een gemaskerde man op een motorfiets het vuur opende op de moskeegangers die op dat moment het gebedshuis verlieten.

De schutter vuurde vier schoten vanaf ​​zijn motorfiets en koos daarna het hazenpad. De beschieting gebeurde na het Fadjr-gebed bij de Muley El Medhi-moskee in Ceuta waar op dat moment nog zo'n 10 mensen aanwezig waren. Behalve schade aan de moskee zijn er verder geen gewonden gevallen.

De autoriteiten hebben het gebied rondom de moskee, gelegen aan de Avenue d'Africa in de noordelijke kustplaats, afgesloten. De dader is onbekend en spoorloos en wordt op het moment nog steeds gezocht door de Spaanse politie.

De Muley El Medhi-moskee werd in 1940 ingewijd en is nog steeds één van de belangrijkste moskeeën in het Spaanse Ceuta. Gefinancierd door de Spaanse staat, was de moskee in het Franco-tijdperk bedoeld voor de moslimtroepen die de Spaanse zijde ondersteunden tijdens de Spaanse burgeroorlog.
© MAROKKO.NL 2019
spanje
ceuta
moskee
muley el medhi
beschieting
aanslag
motor
fadj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi