Rabat: duizenden aanwezig bij protestmars Palestina

buitenland
5
24 jun 14:23
Duizenden mensen hebben zondag deelgenomen aan de nationale mars in Rabat uit solidariteit met het Palestijnse volk en om hun steun voor de Palestijnse zaak opnieuw te bevestigen.
De mars werd georganiseerd door verschillende mensenrechtenorganisaties, politieke partijen en vakbonden. Deelnemers van de mars hadden spandoeken en borden mee met de teksten 'Al Quds hoofdstad van Palestina' en 'de Marokkaanse bevolking veroordeelt de overeenkomst van verraad en de Manama-top'.

Op 25 en 26 juni zullen verschillende landen samenkomen in Manama in Bahrein om te praten over een politieke oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict. De Manama-top is een initiatief van het Amerikaanse Witte Huis. De Palestijnse Autoriteit heeft Arabische-moslimlanden echter gevraagd de conferentie te boycotten.
De initiatiefnemers van de mars willen niet dat Marokko deelneemt aan de Manama-conferentie en zijn van mening dat de top "hoogverraad" is jegens de Palestijnen. De initiatiefnemers hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie afgelopen donderdag in Rabat hun verontwaardiging uitgesproken over de conferentie. Het voorstel van de VS aan Palestina richt zich vooral op snelle economische ontwikkeling in de regio. De Amerikanen stellen dan wel dat de Arabische landen akkoord gaan met alle toekomstige voorstellen van het Witte Huis, die tot nu toe nog in het midden worden gelaten.
De tegenstanders van de Manama-top vrezen voor "normalisatie van de relaties met de zionistische entiteit" en dat Al Quds, de Golan Heights, Palestina en andere bezette Arabische gebeiden worden veranderd 'in een land van gehoorzame slaven'.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
mars
palestina
solidariteit
manama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi