Rabat: duizenden aanwezig bij protestmars Palestina

marokko
5
24 jun '19
Duizenden mensen hebben zondag deelgenomen aan de nationale mars in Rabat uit solidariteit met het Palestijnse volk en om hun steun voor de Palestijnse zaak opnieuw te bevestigen.
De mars werd georganiseerd door verschillende mensenrechtenorganisaties, politieke partijen en vakbonden. Deelnemers van de mars hadden spandoeken en borden mee met de teksten 'Al Quds hoofdstad van Palestina' en 'de Marokkaanse bevolking veroordeelt de overeenkomst van verraad en de Manama-top'.

Op 25 en 26 juni zullen verschillende landen samenkomen in Manama in Bahrein om te praten over een politieke oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict. De Manama-top is een initiatief van het Amerikaanse Witte Huis. De Palestijnse Autoriteit heeft Arabische-moslimlanden echter gevraagd de conferentie te boycotten.
De initiatiefnemers van de mars willen niet dat Marokko deelneemt aan de Manama-conferentie en zijn van mening dat de top "hoogverraad" is jegens de Palestijnen. De initiatiefnemers hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie afgelopen donderdag in Rabat hun verontwaardiging uitgesproken over de conferentie. Het voorstel van de VS aan Palestina richt zich vooral op snelle economische ontwikkeling in de regio. De Amerikanen stellen dan wel dat de Arabische landen akkoord gaan met alle toekomstige voorstellen van het Witte Huis, die tot nu toe nog in het midden worden gelaten.
De tegenstanders van de Manama-top vrezen voor "normalisatie van de relaties met de zionistische entiteit" en dat Al Quds, de Golan Heights, Palestina en andere bezette Arabische gebeiden worden veranderd 'in een land van gehoorzame slaven'.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
mars
palestina
solidariteit
manama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi