India: 11 arrestaties na doodmartelen moslim

buitenland
5
25 jun '19
Naast de aanhouding van de elf verdachten zijn ook twee politieagenten geschorst omdat ze het slachtoffer niet de nodige hulp boden.

De Indiase politie heeft vandaag 11 mensen gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij het doodmartelen van een moslim. De 24-jarige Tabrez Ansari werd door hindoe-extremisten aan een paal vastgebonden en meer dan twaalf uur lang geslagen en gemarteld. De belagers dwongen de man om leuzen als 'Lang leve de god Ram!' te roepen.

De dorpsbewoners in Jharkhand beschuldigden de man van inbraak. Na de urenlange folteringen werd het slachtoffer door de lokale politie gearresteerd en opgesloten. Pas later werd de man naar het ziekenhuis gebracht waar hij later aan zijn verwondingen bezweek. De weduwe van het slachtoffer zei tegen persbureau AFP dat de plaatselijke autoriteiten net zo veel schuld hebben aan de dood van haar man omdat ze weigerden hem naar het ziekenhuis te brengen.

De twee agenten zijn geschort omdat ze hun superieuren niet informeerden over het slachtoffer en het slachtoffer niet de nodige hulp boden.

© MAROKKO.NL 2019
india
tabrez ansari
moslim
islamofobie
marteling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?