Complete chaos: Reizigers Casablanca halen eigen bagage op (video)

marokko
0
26 jun '19
Bronnen melden dat de chaos, als gevolg van de wilde stakingen, waarschijnlijk de hele zomer aanhoudt.

Op internet verschijnen dagelijks nieuwe video's en verhalen van mensen die vol ongeloof en frustratie verhaal doen van hun ervaringen op het Mohammed V vliegveld in Casablanca. Sinds 15 april worden reizigers op de luchthaven geconfronteerd met wilde stakingen van bagagepersoneel van het bedrijf GPI, die voor meerdere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Royal Air Maroc (RAM), de afhandeling van bagage uitvoert.

Op beelden zie je hoe reizigers achter de coulissen kruipen en springen om in de 'no-go zone' te komen en vervolgens op de landingsbaan proberen hun bagage terug te krijgen.

Ondanks verschillende overeenkomsten tussen General Private Interim (GPI) en hun 700 medewerkers, zijn de wilde stakingen niet gestopt en beginnen de onaangekondigde werkonderbrekingen steeds meer vervelende gevolgen te hebben, vooral nu het hoogseizoen dichterbij komt.

Volgens officiële verklaringen van beide bedrijven zijn de onderhandelingen afgerond en is een nieuwe overeenkomst in de maak. Dezelfde verklaringen gaf RAM Handling maanden geleden ook al. Andere betrouwbare bronnen melden echter aan Medias24 dat het probleem verre van opgelost is en dat een overeenkomst alleen bereikt kan worden als RAM Handling het loon van de werknemers van zijn onderaannemer GPI verhoogt of een andere provider vindt. Het huidige contract met GPI loopt eind september af. In het ergste geval kunnen de ongeregeldheden op het vliegveld dus nog maanden aanhouden.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
stakingen
ram
gpi
mohammed v
vliegveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?