Column: Het geluk dat vaak ver te zoeken was

marokko
5
26 jun '19
Marokko heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Afrika cup tegen Namibie met nipt gewonnen.
De Atlasleeuwen namen het in het Al-Salam stadion met een temperatuur van rond de 40 graden op tegen laagvlieger Namibië en kwamen door een vrije trap van Hakim Ziyech en een eigen doelpunt van de tegenstander nog goed weg. Marokko begon aanvallend aan de wedstrijd maar kon door de temperatuur en het droge veld nauwelijks voor echt gevaar zorgen in de eerste helft.

Het was vooral Ziyech die in de eerste helft bedrijvig was, maar zijn pogingen stichten geen gevaar voor de tegenstander. Renard begon op het middenveld met Bourabia, Ait Bennacer en Boussoufa en riep veel vraagtekens op bij de Marokkaanse supporters en journalisten. Waarom speelt Marokko niet met aanvallend ingestelde spelers op het middenveld, zoals bijvoorbeeld Faycal Fajr?

Wellicht koos Renard voor zuinigheid en controle, en rekende hij op een bevlieging van Ziyech en van Boufal, die in de tweede helft een aardige invalbeurt kende. Het statische spel van Marokko en het gebrek aan scherpte in de afronding waren duidelijk op te merken in de eerste helft. In de tweede helft bracht de fransman Boufal aan de de linkerkant en kon Ziyech schuiven naar de 10-positie en kreeg hij meer ruimte om zijn acties te maken.

Nessyri speelde een ronduit zwakke wedstrijd en kon geen gevaar stichten in de zestien. Hij werd dan ook gewisseld. Maar ook Boutaib kon niet bepaald imponeren en het werd steeds duidelijker dat Marokko een spits als El Kaabi of Hamdallah mist. Al met al kwam het dan toch goed door de man die als de Mohamed Salah van Marokko wordt gezien, namelijk; Hakim Ziyech. Boufal werd in de 90e minuut aan de linkerkant onderuit gehaald door de rechtsback. Ziyech bracht de vrije trap scherp voor en zag dat verdediger Keimuine de bal ongelukkig achter zijn doelman wist te werken.

Meestal heeft Marokko het geluk tegen, maar dit keer kreeg Marokko het geluk mee. Het spel moet tegen Ivoorkust wel véél beter wil Marokko ècht meedoen als kanshebber op de titel. Menig Marokkaanse supporter hoopt aankomende vrijdag dat Ivoorkust met fris en aanvallend voetbal wordt verslagen.
© Redactie 2019
column
atlasleeuwen
marokko
can 2019
mountakhab
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi