Marokko: Vrijwel alle zwemwater voldoet aan kwaliteitsnormen

marokko
0
26 jun '19
Meer dan 98% van het zwemwater op Marokkaanse stranden voldoet aan microbiologische kwaliteitsnormen

Dat blijkt uit een nationaal onderzoek naar de kwaliteit van het zwemwater van Marokkaanse stranden. Voor het onderzoek zijn 451 monsters van 169 stranden getest en 438 monsters voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Het rapport doet nog wel aanbevelingen over het verbeteren van sanitaire voorzieningen op Marokkaanse stranden door méér toiletten, douches en vuilnisbakken beschikbaar te maken voor badgasten.

Zandkwaliteit Sinds dit jaar wordt bij het onderzoek naar zwemwater ook de zandkwaliteit van bepaalde stranden opgenomen, en in het bijzonder de verontreinigende stoffen als gevolg van het zwerfafval op Marokkaanse stranden. Zwerfafval vormt een steeds grotere bedreiging voor het mariene milieu en de Marokkaanse kust in het algemeen. Ook het effect van kustzand en de gevolgen van menselijke en economische activiteiten worden voortaan meegenomen in het jaarlijks onderzoek.

"Zwerfafval op zee, met name plastic, is één van de uitdagingen die we moeten zien te overwinnen. Zo'n 70 tot 80% van het afval in het mariene milieu is afkomstig van het land en de rest is afkomstig van maritieme activiteiten.", aldus de Staatssecretariaat voor Duurzame Ontwikkeling, Nezha El Ouafi.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
zwemwater
strand
kwaliteitsnorm
zwemwater
nezha el ouafi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?