3 Marokkaanse stranden ongeschikt zwemwater

marokko
2
26 jun '19
Meer dan 98% van het zwemwater op Marokkaanse stranden voldoet aan microbiologische kwaliteitsnormen

Uit een nationaal onderzoek naar de kwaliteit van het zwemwater op Marokkaanse stranden blijkt dat van slechts drie stranden het zwemwater niet voldoet aan de kwaliteitsnormen. Voor het onderzoek zijn 451 monsters van 169 stranden getest en 438 monsters voldoen aan de kwaliteitsnormen. Volgens het rapport voldoet 98,3% van de onderzochte stranden aan de veiligheidsnormen. De belangrijkste strandbestemmingen van Agadir, Imsouane en Essaouira voldoen allemaal aan de normen, evenals het strand van Ain Diab in Casablanca.

Blauwe vlag Het rapport identificeert de schoonste stranden van Marokko, die met de internationale "Blauwe Vlag" keurmerk zijn bekroond. De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 4.425 stranden en jachthavens in ruim 45 landen in Europa, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Canada, het Caribische gebied en Marokko. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Dit jaar zijn 21 Marokkaanse stranden bekroond met het keurmerk, waaronder Sidi Ifni, Essaouira, Safi, Bouznika en Skhirat.

Ongeschikt Het rapport spreekt over zeven stranden of stranddelen in Marokko waarvan het zwemwater niet voldoet aan de veiligheidsnormen. De volgende stranden voldoen niet aan de normen vanwege waterverontreiniging of vanwege het hoge aantal badgasten in verhouding met beschikbare sanitaire voorzieningen:

  • Oued Merzeg, 25 km ten zuiden van Casablanca;
  • Ain Atiq, in de buurt van Temara, ten zuiden van Rabat;
  • Jbila III, in de buurt van Assilah, in het noorden van Marokko
Het rapport wordt jaarlijks gepubliceerd door het Ministerie van Milieu. "De resultaten zijn een hulpmiddel om burgers en belanghebbenden aan te moedigen hun inspanningen voort te zetten om de kwaliteit van het zeewater te verbeteren", aldus de Staatssecretariaat voor Duurzame Ontwikkeling, Nezha El Ouafi.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
zwemwater
strand
kwaliteitsnorm
zwemwater
nezha el ouafi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?