Terreurverdachte aanslagen Parijs opgepakt

buitenland
0
27 jun '19
In verband met de terreuraanslagen in Parijs in november 2015 is in Duitsland een Bosnische man gearresteerd. De Belgische autoriteiten hadden een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

De man wordt verdacht van medeplichtigheid aan de terreurdaden, lieten de Duitse federale politie en de aanklager in Dresden in een gezamenlijke verklaring weten. Bij de aanslagen, waaronder op de Bataclan-concerthal in Parijs in november 2015, kwamen in totaal 131 mensen om het leven. De terreurorganisatie Daesh claimde de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in de Franse hoofdstad, die vanuit Brussel zouden zijn gecoördineerd.

De 39-jarige verdachte is in de nacht van 19 op 20 juni opgepakt. De Duitse autoriteiten zeiden dat ze de man op het spoor kwamen tijdens een afzonderlijk onderzoek tegen twee Bosniërs wegens overtreding van een militaire wapenwet. Het nog lopende onderzoek leidde tot de verblijfplaats van de verdachte, die niet bij naam werd genoemd. De man zit in hechtenis in afwachting van zijn overlevering aan België.

Daesh heeft ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslagen in de Belgische hoofdstad in maart 2016, waardoor 32 mensen werden gedood en honderden anderen gewond raakten.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2019
frankrijk
parijs
aanslag
dresden
terrorisme
daesh
belgië
bosnië en herzegovina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi