ADO Den Haag niet blij met filmpje DENK

algemeen
13
27 jun '19
ADO Den Haag is niet blij dat twee Kamerleden van DENK woensdagavond een filmpje hebben opgenomen in het stadion van de Haagse voetbalclub.

Farid Azarkan en Tunahan Kuzu waren aanwezig bij een groot maatschappelijk evenement, waarbij oud-spelers en politici in het kader van 50 jaar emigratie onder meer in ADO Den Haag-shirts tegen elkaar voetbalden. Ze maakten tussendoor een filmpje en plaatsten dat op Twitter. Het filmpje maakte veel reacties los. ADO Den Haag is niet te spreken over de actie. "We keuren het af dat de opnames zonder onze toestemming en met een associatie naar onze club gemaakt zijn. We betreuren de situatie en benadrukken dat onze club te allen tijde politiek neutraal zal zijn en blijven", laat ADO Den Haag via Twitter weten.

In een reactie zegt Kuzu dat hij het jammer vindt dat "het bestuur van een schitterende club als ADO Den Haag zich laat gijzelen door een handjevol twitterhooligans onder leiding van boosdoener John van Zweden". De DENK-politicus benadrukt dat het evenement juist in het teken stond van verbinding, het vieren van arbeidsmigratie en de "uitstekende maatschappelijke verantwoordelijkheid die ADO Den Haag neemt in wijken zoals de Schilderswijk en Transvaal."

Van Zweden, bekend aanhanger van ADO Den Haag, liet op Twitter zijn ongenoegen blijken over het filmpje van DENK. Hij noemde het een actie van "twee clowns" en kreeg veel bijval over zijn ergernis.

© ANP 2019
twitter
tweede kamer der staten-generaal
tunahan kuzu
farid azarkan
den haag
ado den haag
denk
zweden
voetbal
transvaalkwartier
schilderswijk (den haag)
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi