Imlil moorden: Doodstraf geëist voor moord Scandinavische toeristen

marokko
40
27 jun '19
Marokkaanse aanklagers hebben de doodstraf geëist tegen de drie hoofdverdachten van de moord op Scandinavische toeristen.

De Deense studente Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) zijn in december om het leven gebracht in het Atlasgebergte. Twee van de hoofdverdachten hebben toegegeven dat ze de moorden pleegden in een afgelegen gebied. De derde man zou hebben gefilmd. Aanklagers omschreven het trio als "bloeddorstige monsters" die de vrouwen zwaar hebben toegetakeld. Zo zijn 23 verwondingen aangetroffen op het onthoofde lichaam van Jespersen.

De autoriteiten willen 21 andere verdachten in de zaak achter de tralies krijgen. Ze eisen onder meer levenslang tegen een 33-jarige loodgieter. Die was meegegaan met de drie hoofdverdachten, maar vertrok voordat de moorden daadwerkelijk werden gepleegd. De zaak wordt behandeld in de stad Salé.

De verdachten lieten zich volgens de autoriteiten inspireren door Daesh, maar zouden geen contact hebben met die terreurorganisatie. Die heeft de verantwoordelijkheid voor de dood van de vrouwen ook nooit opgeëist.

© ANP 2019
marokko
imlil
doodstraf
noorwegen
terrorisme
denemarken
daesh
atlasgebergte
scandinavië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi