Marokko verder na nipte zege op Ivoorkust

marokko
3
28 jun '19
Marokko heeft zich vroegtijdig geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. In Caïro versloeg de ploeg van bondscoach Hervé Renard Ivoorkust met miniem verschil; 1-0.

Basisspeler Hakim Ziyech werd na 75 minuten gewisseld. Zijn teamgenoot bij Ajax Noussair Mazraoui viel 9 minuten voor tijd in voor Nordin Amrabat. Amrabat, voormalig aanvaller van PSV en VVV-Venlo, omspeelde in de 23e minuut twee spelers en vond met een splijtende pass spits Youssef En-Nesyri, die beheerst afrondde. De Ivoriaanse verdediger Wilfried Kanon (ADO Den Haag) zag er niet goed uit bij de tegentreffer.

Marokko had een duidelijk overwicht maar een tweede doelpunt bleef uit. In het laatste kwartier was Ivoorkust nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Mazraoui raakte in blessuretijd met een schot de lat.

Na twee overwinningen is Marokko zeker van een plaats bij de laatste zestien landen. Eerder won Marokko in groep D ook met 1-0 van Namibië.