Casablanca: Filipijnse huishoudster dood in verdachte omstandigheden

marokko
6
30 jun '19
De Aziatische Immigranten Autoriteit (ISIA) luidt de noodklok na de dood van een Filipijnse huishoudster afgelopen zaterdag

De 40-jarige vrouw overleed zaterdag na het vallen van de derde verdieping van een gebouw in Bourgogne in Casablanca. De verdachte omstandigheden rondom haar dood heeft de aandacht van de ISIA getrokken. De belangenorganisatie roept op tot het openen van een onderzoek om zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden rondom de dood van de vrouw, zo meldt dagblad Al Ahdath.

Uit voorlopige resultaten van het politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer voorafgaand aan het tragisch incident ruzie had met haar werkgever en het appartement via het raam probeerde te verlaten met een stoffen koord. De vrouw viel en overleed onderweg naar het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Voorzitster van de ISIA, Hayat Baraho, riep op tot 'meer transparantie in het onderzoek' en merkt op dat de catastrofale situatie van veel Aziatisch huispersoneel in Marokko veel weg heeft van moderne slavernij. De Aziatische arbeiders komen naar Marokko via illegale wervingsbureaus die hen laten werken met valse arbeidscontracten. Werkgevers nemen vaak paspoorten van de vrouwen in beslag om te voorkomen dat ze weglopen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casabnlanca
huishoudhulp
filipijnen
isia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?