Kroonprins Moulay El Hassan opent haven Tanger Med II (video)

marokko
4
30 jun '19
De haven heeft nu een totale capaciteit van meer dan 9 miljoen containers.

De kroonprins heeft afgelopen vrijdag de openingsceremonie van de havenoperaties van de nieuwe haven Tanger Med II ingeluid. De nieuwe haven omvat twee nieuwe containerterminals met een extra capaciteit van 6 miljoen TEU-containers en maakt van het havencomplex van Tanger Med een internationaal logistiek knooppunt.

Met de opening van de haven stijgt het Marokkaanse koninkrijk van de 83e naar de 17e plaats in de ranglijst van de VN over handel en ontwikkeling (UNCTAD). De haven van Tanger Med verbindt Marokko met 77 landen en 186 havens. De haven bevat verschillende bedrijventerreinen waar meer dan 912 bedrijven in de industriële, logistieke en dienstverlenende sector zijn gehuisvest en heeft meer dan 75.000 directe banen gecreëerd.

Investeringsprogramma 2025 De directeur van Tanger-Méditerranée, Fouad Brini, hield bij de inhuldiging een presentatie over Tanger Med en vertelde meer over de ontwikkelingsvooruitzichten voor het jaar 2025. Er wordt de komende jaren meer dan 9 miljard DH geïnvesteerd om de logistieke concurrentiepositie te versterken. het investeringsprogramma omvat uitbreidingen van de verwerkingscapaciteit voor havens en de ontwikkeling van nieuwe steunzones om de groei van de Marokkaanse, industriële en agrarische export te ondersteunen.

Het containertransportbedrijf A.P. Møller-Mærsk Group heeft ook een investering van bijna 10 miljard DH in de nieuwe terminal Port Tanger Med II bevestigd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
tanger med ii
port
haven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi