Kroonprins Moulay El Hassan opent haven Tanger Med II (video)

economie
4
30 jun 11:56
De haven heeft nu een totale capaciteit van meer dan 9 miljoen containers.
De kroonprins heeft afgelopen vrijdag de openingsceremonie van de havenoperaties van de nieuwe haven Tanger Med II ingeluid. De nieuwe haven omvat twee nieuwe containerterminals met een extra capaciteit van 6 miljoen TEU-containers en maakt van het havencomplex van Tanger Med een internationaal logistiek knooppunt.

Met de opening van de haven stijgt het Marokkaanse koninkrijk van de 83e naar de 17e plaats in de ranglijst van de VN over handel en ontwikkeling (UNCTAD). De haven van Tanger Med verbindt Marokko met 77 landen en 186 havens. De haven bevat verschillende bedrijventerreinen waar meer dan 912 bedrijven in de industriële, logistieke en dienstverlenende sector zijn gehuisvest en heeft meer dan 75.000 directe banen gecreëerd.


Investeringsprogramma 2025
De directeur van Tanger-Méditerranée, Fouad Brini, hield bij de inhuldiging een presentatie over Tanger Med en vertelde meer over de ontwikkelingsvooruitzichten voor het jaar 2025. Er wordt de komende jaren meer dan 9 miljard DH geïnvesteerd om de logistieke concurrentiepositie te versterken. het investeringsprogramma omvat uitbreidingen van de verwerkingscapaciteit voor havens en de ontwikkeling van nieuwe steunzones om de groei van de Marokkaanse, industriële en agrarische export te ondersteunen.

Het containertransportbedrijf A.P. Møller-Mærsk Group heeft ook een investering van bijna 10 miljard DH in de nieuwe terminal Port Tanger Med II bevestigd.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
tanger med ii
port
haven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi