3.200 mensen vervolgd voor homoseksualiteit of overspel in 2018

marokko
26
30 jun '19
73 mensen zijn vervolgd voor het uitvoeren van illegale abortussen

In 2018 zijn in totaal 3.048 mensen in Marokko vervolgd voor overspel, zo meldt de Spaanse nieuwsdienst EFE, verwijzend naar het jaarlijks beleidsverslag van de procureur-generaal. In hetzelfde jaar werden 170 mensen berecht voor homoseksualiteit en 73 mensen voor illegale abortus.

Overspel is strafbaar op grond van artikel 491 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht. De overspelige partner kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf tot twee jaar als de bedrogen partner een klacht indient. Het verbod op homoseksualiteit wordt geregeld door artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht. Vervolging kan resulteren in een gevangenisstraf van 6 maanden tot drie jaar voor het verrichten van "onnatuurlijke handelingen met personen van hetzelfde geslacht". In 2018 zijn er 147 rechtszaken inzake homoseksualiteit geweest en werden 170 mensen vervolgd, tegenover 197 vervolgingen in 2017.

Illegale abortussen Volgens de Marokkaanse Vereniging voor de bestrijding van illegale abortus (AMLAC) worden dagelijks tussen de 600 en 800 illegaal abortussen uitgevoerd in Marokko. Soms gebeurt de ingreep in clandestiene klinieken die aan bepaalde normen voldoen maar andere keren worden deze uitgevoerd door 'genezers' met thuismethoden zonder enige medische standaard.

Het rapport maakt ook melding van het aantal kindhuwelijken in 2018. Vorig jaar werd 36% van de 18.500 huwelijksaanvragen voor minderjarigen afgewezen. Meer dan 60% is dus goedgekeurd

© MAROKKO.NL 2019
marokko
lgbt
homoseksualiteit
abortus
kindhuwelijk
rapport
vervolging
strafrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi