Chefchaouen zelfmoordhoofdstad: 20e geval sinds begin 2019 (video)

marokko
1
1 jul '19
Het laatst bekende slachtoffer betreft een 35-jarige vader van vier die afgelopen zondag zichzelf van het leven beroofde.

De man pleegde zelfmoord in zijn woning in Bab Taza, nabij Chefchaouen. Het levenloze lichaam van de man werd ontdekt door de broer van het slachtoffer. Buren van de man zeiden tegen Le360 dat, voor zover zij weten, het slachtoffer geen emotionele of financiële problemen had en bij omwonenden juist bekend stond vanwege zijn vrijgevigheid en vriendelijke karakter.

Het lichaam van de man is voor autopsie overgebracht naar het mortuarium van het regionale ziekenhuis in Chefchaouen. 

Chefchouen zelfmoordhoofdstad Chefchaouen wordt al langer geteisterd door een zelfmoordgolf. Het aantal gevallen van zelfdoding staat sinds begin dit jaar op 20. Het betreft 16 mannen en 4 vrouwen, meestal in vreemde omstandigheden. De stad Chefchaouen registreert het hoogst aantal gevallen van zelfdoding in Marokko. In 2018 hebben in totaal 38 mensen in Chefchaouen zelfmoord gepleegd.

In een interview met Le360 een jaar geleden vertelt minister van Jeugd en Sport, Rachid Talbi Alami, dat het hoge aantal zelfmoordincidenten komt door het gebrek aan psychische hulp en drugsgebruik.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2019
marokko
chefchaouen
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?