Mawazine 2019: recordbezoek van meer dan 2,75 miljoen bezoekrs

lifestyle
0
1 jul 16:16
De 18e editie van het jaarlijkse Mawazine festival overtrof opnieuw alle verwachtingen.
Meer dan 2.750.000 festivalgangers en meer dan 200 artiesten kwamen dit jaar samen in Rabat en Salé, onderstreept de Morocco Cultures Association, organisator van het evenement dat dit jaar plaatsvond tussen de 21 en 29 juni.

Meer dan 700 journalisten waren dit jaar present, met de opmerkelijke aanwezigheid van de grootste internationale media. Het evenement heeft dus geprofiteerd van veel media-aandacht en is door het nieuwe recordbezoek nu officieel het populairste muziekevenement ter wereld, toegekend door de referentiesite Statista, een toonaangevende wereldwijde dataleverancier. De nieuw behaalde titel benadrukt ook de relevantie van het Mawazine-model en de unieke plaats die het festival vandaag inneemt: grote diversiteit en gratis toegankelijk voor iedereen.

Tussen de sterren en de festivalgangers waren dit jaar onder meer Black Eyed Peas, Travis Scott, Maluma, BigFlo & Oli en Future. Maar ook Carole Samaha, Myriam Fares, Elissa, Najwa Karam, Walid Toufic, Hussain Al Jassmi, Mashrou 'Leila, Manal, Hamid El Kasri, Fnaire, Abdellah Daoudi, Zina daoudia en Mustapha Bourgogne toonden het immense talent en grote diversiteit van de nationale en pan-Arabische scene.

Deelnemende artiesten waren ook massaal actief op Facebook, Instagram en Twitter en plaatsten hoogtepunten van optredens en van hun verblijf in Rabat. Voor het eerst werkte het festival samen met Spotify om ook Marokkaanse artiesten de ondersteuning te bieden bij het vergroten van hun bereik via de streamingdienst. Het platform had namelijk speciaal voor het Mawazine Festival ruimte gecreëerd voor het streamen van hun nummers.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
mawazine 2019
rabat
sale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi