Benin schakelt Marokko uit via strafschoppen

marokko
8
5 jul '19
Marokko is uitgeschakeld in de Afrika Cup. De formatie van de Franse bondscoach Hervé Renard, een van de favorieten, liet zich in de achtste finale verrassen door Benin. De beslissing viel via strafschoppen (4-1).

Na 90 minuten was het 1-1, in extra tijd werd niet gescoord. In de slotseconden van de reguliere speeltijd schoot Ajacied Hakim Ziyech een strafschop op de paal. Benin speelde van de 97e minuut met een man minder, na de rode kaart voor Khaled Adenon.

In de 53e minuut was Benin verrassend op voorsprong gekomen door een doelpunt van Moise Adilehou. Een blunder bij het uitverdedigen van Jordan Adeoti stelde Marokko in staat gelijk te maken. Mbark Boussoufa onderschepte de bal, Youssef En-Nesyri rondde vervolgens af.

Bij Marokko stonden naast Ziyech ook Karim El Ahmadi (ex-Feyenoord) en Nordin Amrabat (ex-PSV) in de basis. Noussair Mazraoui (Ajax) viel in de 74e minuut in. Oussama Idrissi (AZ) verscheen in de 88e minuut in het veld.