Bondscoach Renard: ik heb gefaald met Marokko

sport
22
6 jul 10:49
Hervé Renard keert na de dramatische uitschakeling van Marokko bij de Afrika Cup in Egypte mogelijk niet meer terug als bondscoach van de Atlasleeuwen.
De 50-jarige Fransman voelt zich verantwoordelijk voor de nederlaag in de achtste finales via strafschoppen tegen outsider Benin. "Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren. Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders. ". Marokko was vooraf één van de favorieten voor de titel en met drie overwinningen op rij maakte de ploeg van Renard in de groepsfase een goede indruk.

Tegen Benin ging er echter te veel fout. Ajacied Hakim Ziyech schoot bij een stand van 1-1 in de extra tijd een strafschop op de paal en in de verlenging kon het slordige Marokko tegen tien man van Benin geen beslissing forceren. Daarna ging het in de strafschoppenreeks volledig mis bij de Marokkanen.

"We waren mentaal niet sterk genoeg", analyseerde Renard, die met Zambia (2012) en Ivoorkust (2015) de titel won bij de Afrika Cup. "Ik heb 3,5 jaar gewerkt voor Marokko. Het is nu tijd om te gaan evalueren."
© ANP 2019
marokko
egypte
afrika cup
can 2019
caf
benin
hervé renard
hakim ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
verenigd koninkrijk
iran
hervé renard
psv
syrië
afrika
rashida tlaib
ilhan omar
amerikaans congres
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
afrika cup
rabat
spanje
eredivisie
mohammed vi
moord
daesh