Bondscoach Renard: ik heb gefaald met Marokko

sport
15
6 jul 10:49
Hervé Renard keert na de dramatische uitschakeling van Marokko bij de Afrika Cup in Egypte mogelijk niet meer terug als bondscoach van de Atlasleeuwen.
De 50-jarige Fransman voelt zich verantwoordelijk voor de nederlaag in de achtste finales via strafschoppen tegen outsider Benin. "Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren. Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders. ". Marokko was vooraf één van de favorieten voor de titel en met drie overwinningen op rij maakte de ploeg van Renard in de groepsfase een goede indruk.

Tegen Benin ging er echter te veel fout. Ajacied Hakim Ziyech schoot bij een stand van 1-1 in de extra tijd een strafschop op de paal en in de verlenging kon het slordige Marokko tegen tien man van Benin geen beslissing forceren. Daarna ging het in de strafschoppenreeks volledig mis bij de Marokkanen.

"We waren mentaal niet sterk genoeg", analyseerde Renard, die met Zambia (2012) en Ivoorkust (2015) de titel won bij de Afrika Cup. "Ik heb 3,5 jaar gewerkt voor Marokko. Het is nu tijd om te gaan evalueren."
© ANP 2019
marokko
egypte
afrika cup
can 2019
caf
benin
hervé renard
hakim ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
racisme
arie slob
arrestatie
frankrijk
vision 2030
reda
gemeenteraad
dgsn
vn
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh