Tanger: weeshuis gesloten na pedofilieschandaal

marokko
9
8 jul '19
De autoriteiten van Tanger hebben een weeshuis van een Marokkaans-Spaanse NGO ontmanteld wegens meerdere gevallen van kindermisbruik.

De Spaanse fotograaf en televisiepresentator, Felix Ramos, is afgelopen donderdag in Tanger gearresteerd voor het verkrachten van een minderjarig kind uit het weeshuis, meldt de Spaanse krant El Espanol. Het weeshuis werd gerund door een Spaans-Marokkaanse NGO.

Een 19-jarige Marokkaanse man zegt dat Ramos hem meermaals heeft verkracht sinds hij 15 jaar oud was. Volgens verklaringen van de vereniging "Mat9ich-weldi" (raak mijn kind niet aan) heeft Felix Ramos het weeshuis in Tanger bezocht als medewerker van een televisiezender uit Marbella en heeft hij een relatie met het jonge kind verworven door hem aan verschillende Spaanse beroemdheden voor te stellen. Felix Ramos stelde ook aan het slachtoffer voor om hem het vak van video- en fotografietechniek te leren.

Op 15-jarige leeftijd vergezelde het slachtoffer Felix Ramos naar een hotelkamer in Tanger waar hij met geweld werd verkracht. Het was het begin van een drie jaar durende 'relatie' waarin de Spanjaard meermaals het weeshuis in Tanger heeft bezocht en het kind ook dwong om seks te hebben met een aantal van zijn vrienden, waaronder de Spaanse zanger Falete Ojeda, die het slachtoffer naar verluidt vier dagen lang heeft verkracht. Volgens het slachtoffer heeft Felix Ramos ook seks gehad met andere tieners uit het weeshuis.

De Marokkaanse politie heeft op bevel van de procureur-generaal de minderjarigen uit het weeshuis overgebracht naar andere centra in de stad. De president en oprichter van het weeshuis, María Rodríguez Almendros, werd in verband met de zaak ook gearresteerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
tanger
weeshuis
pedofilie
kindermisbruik
marbella
maría rodríguez almendros
falete ojeda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?