Larache: Meisje verzint ontvoering om bij vriendje te zijn (video)

marokko
65
8 jul '19
Het meisje belde zelfs jankend haar moeder op om haar ontvoeringsverhaal overtuigender te maken. Beluister telefoongesprek in artikel

De 18-jarige Yousra vertelde in een telefoongesprek met haar moeder dat ze in de omgeving van Al-Manar in Larache is ontvoerd door een man in een khimaar en dat ze werd vastgehouden in een loods.

Veiligheidsdiensten hebben na de verdwijning van Yousra en het telefoontje met haar moeder een massale zoekactie op touw gezet om de locatie van het meisje te achterhalen. Ook buurtbewoners kwamen in actie en protesteerden voor het lokale politiebureau in een poging de autoriteiten aan te zetten de zoekactie te intensiveren.

Dezelfde avond meldde de nationale veiligheidsdienst DGSN dat het meisje veilig en wel is aangetroffen op het strand van Moulay Bousselham maar dat er van ontvoering geen sprake is. Het meisje wilde slechts een middagje op het strand chillen met haar vriendje en gaf later toe de ontvoering te hebben verzonnen.

DGSN heeft aangegeven het meisje te onderwerpen aan rechterlijke toetsing onder toezicht van het openbaar ministerie voor het maken van de valse melding.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
larache
ontvoering
smoes
vriendje
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?