Madonna tóch welkom in Rotterdam ondanks motie PVV

algemeen
13
9 jul '19
Als het Eurovisiesongfestival volgend jaar wordt gehouden in Rotterdam, is Madonna toch welkom.

De PVV had een motie ingediend om de Queen of Pop op de finaledag uit de stad te weren, maar die motie is donderdagmorgen in de gemeenteraad honend weggestemd. Een "ridicuul voorstel" noemde DENK het. Ook 50PLUS kondigde van tevoren vrolijk aan tegen te zullen stemmen "het lijkt ons hartstikke leuk om Madonna hier weer eens te zien". De PVV wilde Madonna boycotten omdat zij tijdens haar optreden in de finale van het songfestival in Tel Aviv met een Palestijnse vlag op het podium verscheen. Die vlag is volgens de PVV een symbool van onderwerping van Israël en zou het antisemitisme aanwakkeren.

De kans dat Madonna überhaupt voor een tweede jaar op rij het songfestival aandoet is overigens miniem. Pas één keer eerder gaf een grote Amerikaanse artiest er een optreden: Justin Timberlake in 2016.

Feestje
De kans dat het songfestival 2020 in Rotterdam wordt gehouden, is aanwezig. In dezelfde raadsvergadering heeft de Rotterdamse gemeenteraad met 37 tegen 8 ingestemd met het voorstel om de stad kandidaat te stellen voor de organisatie van het liedjesfestijn.

Niet iedereen in de raad was even lyrisch. De PvdD bijvoorbeeld, "gunt iedereen z'n feestje" maar zegt dat er geen dekking is. "Er zijn belangrijkere dingen, waarvan betalen wij dit?" Nida vraagt aandacht voor "de nuchtere werkelijkheid na het evenement" en vraagt zich ook af waar het geld vandaan moet komen.

Deadline
Woensdag is de deadline. Dan moeten de steden hun bidbook, met daarin onder meer een onderbouwing van hoe ze het evenement gaan betalen, inleveren bij de songfestivalorganisatie.

© ANP 2019
palestina
rotterdam
denk
pvv
pvd
madonna
eurovisie
songfestival
israël
tel aviv
nida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi