Mohammedia: Professor vrijgesproken voor seksuele intimidatie

marokko
1
9 jul '19
De rechtbank van Mohammedia heeft de aanklacht na meerdere hoorzittingen geschrapt.

De professor aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van Mohammedia werd in oktober door één van zijn studenten aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. Na verschillende hoorzittingen besloot de rechtbank van eerste aanleg in Mohammedia echter anders en sprak de hoogleraar vrij.

De getrouwde professor en tevens vader van drie kinderen ontkende alle aantijgingen. De zaak is voornamelijk bekend omdat deze een paar dagen na de invoering van de nieuwe wet (103.13) tegen geweld tegen vrouwen aan het licht kwam. De nieuwe wet schrijft harde maatregelen tegen intimidatie voor.

Volgens de Hespress-website zei de professor dat hij geschokt was door de onverschilligheid van zijn collega's en de lerarenvakbond die hem "niet ondersteunden" gedurende zijn rechtszaak. Ook een politie-inspecteur, die namens de klager getuigde, zal ook worden geïnterviewd. Andere studenten van de professor waren juist overtuigd van zijn onschuld en hebben namens de professor een getuigenis afgelegd. Andere getuigen benoemden problemen tussen de professor en de universiteitsdirecteur en claimden dat de directeur "bevooroordeeld" was.

De professor had eerder een klacht ingediend tegen de studente wegens smaad, ook deze klacht is door de rechtbank afgewezen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammedia
professor
sexuale intimidatie
faculteit
rechtbank
wet 103.13
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?