Gelekte video van schietende agent in Casablanca (video)

buitenland
28
9 jul 20:09
In de korte video is te zien dat het tweede slachtoffer, de 40-jarige vrouw, op de grond lag wanneer de agent haar door het hoofd schiet.
De inspecteur van het politiebureau van Anfa, Casablanca, probeerde zondagochtend naar eigen zeggen vier dronken mensen, twee mannen en twee vrouwen, te arresteren op Avenue Lalla Yacout in Casablanca. De agent zegt zijn dienstwapen te hebben gebruikt nadat de verdachten tegenwerkten. De agent vuurde in totaal twee kogels af, die leidden tot de dood van een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw.

De directeur van de nationale veiligheidsdienst DGSN heeft echter vandaag besloten de agent op non-actief te zetten na het verschijnen van de video en het horen van getuigen. Zowel de beelden als de verklaringen van meerdere getuigen spreken het verhaal van de agent tegen.

In de video is te zien dat de vrouw ontdaan is door de dood van het eerste slachtoffer en naar de agent schreeuwt "Shino dar, shino dar" (wat heeft hij gedaan, wat heeft hij gedaan). De vrouw wordt vervolgens door een andere persoon geduwd en struikelt over het lichaam van de dode man, waarna de agent haar door het hoofd schiet.

Getuigen zeggen tegen Alyaoum24 dat ze er zeker van zijn dat de agent onjuist gehandeld heeft en dat het schieten van de agent meer weg had van een executie dan van zelfverdediging. De autoriteiten zijn nog op zoek naar de man die de vrouw hardhandig tegen de vlakte duwde, voordat de agent haar door het hoofd schoot.

LET OP: BEELDEN KUNNEN SCHOKKEND ZIJN

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
agent
anfa
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
moskee
racisme
terrorisme
arrestatie
vn
israel
palestina
arie slob
duitsland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh