Gelekte video van schietende agent in Casablanca (video)

marokko
28
9 jul '19
In de korte video is te zien dat het tweede slachtoffer, de 40-jarige vrouw, op de grond lag wanneer de agent haar door het hoofd schiet.

De inspecteur van het politiebureau van Anfa, Casablanca, probeerde zondagochtend naar eigen zeggen vier dronken mensen, twee mannen en twee vrouwen, te arresteren op Avenue Lalla Yacout in Casablanca. De agent zegt zijn dienstwapen te hebben gebruikt nadat de verdachten tegenwerkten. De agent vuurde in totaal twee kogels af, die leidden tot de dood van een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw.

De directeur van de nationale veiligheidsdienst DGSN heeft echter vandaag besloten de agent op non-actief te zetten na het verschijnen van de video en het horen van getuigen. Zowel de beelden als de verklaringen van meerdere getuigen spreken het verhaal van de agent tegen.

In de video is te zien dat de vrouw ontdaan is door de dood van het eerste slachtoffer en naar de agent schreeuwt "Shino dar, shino dar" (wat heeft hij gedaan, wat heeft hij gedaan). De vrouw wordt vervolgens door een andere persoon geduwd en struikelt over het lichaam van de dode man, waarna de agent haar door het hoofd schiet.

Getuigen zeggen tegen Alyaoum24 dat ze er zeker van zijn dat de agent onjuist gehandeld heeft en dat het schieten van de agent meer weg had van een executie dan van zelfverdediging. De autoriteiten zijn nog op zoek naar de man die de vrouw hardhandig tegen de vlakte duwde, voordat de agent haar door het hoofd schoot.

LET OP: BEELDEN KUNNEN SCHOKKEND ZIJN

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
agent
anfa
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi