Parijs: Dochter Saoedische koning staat bij verstek terecht

buitenland
4
10 jul '19
Hassa bin Salman wordt beschuldigt van medeplichtigheid aan vrijheidsberoving en geweld nadat ze haar lijfwacht zou hebben opgedragen een loodgieter in Parijs te mishandelen.

Hassa bin Salman, de dochter van koning Salman van Saoedi-Arabië en halfzus van kroonprins Mohammed bin Salman, stond gisteren, bij verstek, terecht in Parijs. De prinses wordt beschuldigt van medeplichtigheid aan vrijheidsberoving en geweld nadat ze haar lijfwacht zou hebben opgedragen een loodgieter te mishandelen in het koninklijke appartement van de Saoedi's in Parijs.

Het incident vond plaats in september 2016 en sinds 2017 staan de prinses en haar lijfwacht op een internationaal arrestatiebevel, afgegeven door de Franse autoriteiten.

"Dood hem, de hond" De prinses beschuldigde de loodgieter van het nemen van foto's en video's van haar. De klusjesman ontkende de beschuldigingen en benadrukte dat hij alleen foto's van de badkamer op zijn telefoon maakte om te onthouden waar items stonden geplaatst voordat hij aan het werk ging. De prinses hield vol dat de man foto's van haar in de spiegel nam.

De in Egypte geboren loodgieter verklaarde tegen de autoriteiten dat de lijfwacht van de prinses hem sloeg en schopte na de aantijgingen van de prinses. In zijn getuigenis beweert het slachtoffer ook dat de prinses hem bedreigde en riep: "Dood hem, de hond, hij verdient het niet om te leven." en "Je zult zien hoe je met een prinses praat, hoe je met de koninklijke familie praat."

Verstek Alleen de bodyguard was aanwezig bij de zitting gisteren, meldt persbureau AFP. De bodyguard ontkende all beschuldigingen van geweld en benadrukte dat hij alleen de loodgieter overmeesterd had en hem greep nadat hij de prinses om hulp hoorde schreeuwen. "Ik wist niet wat hij zocht," zei de lijfwacht.

Emmanuel Moyenne, de advocaat van prinses Hassa, vertelde persdienst Reuters dat de beschuldigingen tegen de slachtoffers in tegenspraak zijn met haar principes. "De prinses is een zorgzame, bescheiden, laagdrempelige en beschaafde vrouw."

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
parijs
hassa bin salman
loodgieter
lijfwacht
prinses
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi