'Hele verdenking tegen T. moet op tafel'

algemeen
15
10 jul '19
Het Openbaar Ministerie (OM) moet de verdenking tegen Ridouan T. in zijn volle omvang op tafel leggen. Volgens Inez Weski, advocaat van T., heeft het OM "een oneindig aantal onderzoeken" tegen haar cliënt openstaan.

Weski sprak woensdag voor het eerst op een openbare rechtszitting over de strafzaak tegen T., die door het OM met vijftien andere verdachten wordt beschuldigd van een aantal liquidaties en pogingen daartoe. Het OM, dat T. onlangs formeel heeft aangeklaagd, heeft al aangekondigd dat daar nog meer zaken bij zullen komen.

T. geldt als de meest gezochte verdachte van Nederland. Justitie heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn arrestatie. Het OM ziet hem als de onbetwiste leider van een criminele organisatie die het woensdag karakteriseerde als "een geoliede moordmachine".

Verklaringen van kroongetuige Nabil B. vormen voor het OM een substantieel deel van het bewijs tegen T. en de zijnen. Weski meent dat B. in zijn verklaringen heeft zitten "puzzelen" en daarbij is geholpen door zijn verhoorders.

De rechtbank vroeg de raadsvrouw waarom T. niet op de zitting in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol was. "Daar kan ik helaas niets over zeggen", aldus Weski.

© ANP 2019
om
ridouan taghi
inez weski
strafrecht
mocromafia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi