'Column:' De wederopbouw van een nieuwe Mountakhab

sport
31
10 jul '19
Voor aanvang van Afrika cup was het al duidelijk dat voor vele spelers dit wellicht het laatste toernooi kan zijn.
Marokko dat in de groepsfase drie keer wist te winnen met zuinig en weinig attractief voetbal ging met goede moed de 1/8 finale tegemoet tegen het laaggeklasseerde Benin. Ondanks het kritiek op de spel van de mannen van Renard in de groepsfase verwachtte menig supporter vuurwerk in de knock-out fase van het Marokkaans elftal. Marokko kwam tegen Benin echter op achterstand en wist nog wel gelijk te maken door Youssef En-Nessyri. De rest van het verhaal weet u ongetwijfeld al, Marokko vloog eruit na een gemiste penalty van Hakim Ziyech in de 94e minuut en uiteindelijk na strafschoppen na 120 minuten. 

Na de uitschakeling heerste er ontgoocheling en ongeloof bij supporters, journalisten en analisten die deze uitschakeling totaal niet zagen aankomen. En voor de een groot deel van de spelers kan dit het laatste podium zijn waar er nog eremetaal verdiend kon worden met het Marokkaanse elftal. Voor Benatia, El Ahmadi, Boussoufa, Dirar, Da Costa, Fajr en misschien Amrabat en Belhanda kan dit wellicht het laatste toernooi zijn en wacht een wederopbouw van het Marokkaanse elftal. Voor de verdediging en het doel van Marokko ziet het er goed uit, omdat spelers als Hakimi, Bounou, Baadi, Mazraoui en Saiss de nieuwe lichting voetballers vormen die het Marokkaanse elftal de komende jaren moeten vertegenwoordigen. 
Op het middenveld en in de aanval ontstaat er wel een enorm gat, omdat spelers als El Ahmadi en Boussoufa wellicht zullen afzwaaien en er nieuwe spelers voor in de plaats moeten komen. Bourabia is een speler die wellicht de rol van El Ahmadi als controleur en balafpakker kan gaan vervullen, maar een type Boussoufa en een type Belhanda zijn nog niet beschikbaar als vervangers in het Marokkaans elftal. Wat wel een oplossing kan zijn is een mix tussen de aanwezige ''Europese'' voetballers (Mazraoui, Hakimi, Saiss, Idrissi, Boufal) en de beste spelers van de Botola Pro zoals spelmaker Hafidi, Ismail el Haddad, Ounajem, Benoun en El Karti. Dit zijn spelers die veel ervaring op Afrikaanse toernooien hebben en weten wat er gevergd wordt in het fysieke en snelle Afrikaanse voetbal. 

Al met al hoopt menig supporter dat de Atlasleeuwen snel de draad oppakken en met deze nieuwe lichting voetballers weer hoge ogen kunnen gooien op de CAN van 2021 en op het WK 2022 in Qatar. 
© Redactie 2019
'column'
atlasleeuwen
afrika cup
can2019
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi