Cabo Negro: Geschorste agent gearresteerd

marokko
1
10 jul '19
De agent schoot zaterdagavond twee mensen dood met zijn dienstwapen. Videobeelden en getuigenverklaringen spreken het noodweer verweer van de agent tegen.
De politie in Tetouan heeft dinsdagavond de geschorste inspecteur uit Casablanca gearresteerd. Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN, geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP, werd de agent uit Casablanca gearresteerd in Cabo Negro, Tetouan.

Gisteren werd de inspecteur, die werkzaam is in het district Anfa in Casablanca, al op non-actief gesteld door de directeur van de nationale veiligheidsdienst, na het horen van verschillende getuigen en de verschijning van videobeelden van het incident. De agent wordt beschuldigd van "serieuze professionele en wettelijke overschrijdingen tijdens het gebruik van zijn dienstwapen" bij het dodelijke schietincident zaterdagavond in Casablanca, waarbij twee mensen, een 35-jarige man en een 40-jarige vrouw, om het leven kwamen.

Naast de agent zijn ook zes andere personen in hechtenis geplaatst. De anderen worden verdacht van directe medeplichtigheid in de zaak, of van het misleiden van de gerechtelijke politie door valse informatie te verstrekken over de omstandigheden van deze zaak, leest de verklaring van DGSN.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
agent
anfa
dgsn
dienstwapen
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi