Rico heeft praatjes: 'Badr, bereid je voor'

sport
3
11 jul '19
Rico Verhoeven heeft een duidelijke boodschap voor Badr Hari. "Bereid je voor, het is zover", zei hij tegen De Telegraaf over het gevecht tussen de twee. Eind dit jaar treffen Rico en Badr elkaar weer in de ring.

Rico heeft "zin" in het gevecht op 21 december in het GelreDome. "We gaan er een feestje van maken." Volgens de kickbokser "moest dit gevecht er gewoon komen". Rico en Badr hebben nog wat uit te vechten. De bekendste kickboksers van Nederland namen het eind 2016 tegen elkaar op in Oberhausen. Het prestigegevecht eindigde in een anticlimax, omdat Hari tijdens de tweede ronde moest opgeven vanwege een armblessure. Sindsdien wordt al gesproken over een 'rematch'. Het gevecht in december krijgt dan ook de titel 'Unfinished Business'.

"Dat is het voor mij natuurlijk ook." Over het einde van het gevecht in Oberhausen zei Rico: "Voor mij was het meer dan duidelijk. Hij stopt, nou waarom hij stopt maakt uiteindelijk niet heel veel uit. Of dat nou door mijn trappen is of doordat hij zijn arm verrekt, ik heb geen idee. Maar stoppen is stoppen. Voor mij was het duidelijk, maar ik maak het graag nog een keer nog iets duidelijker."

Acteerdebuut
Hoewel Rico in september vorig jaar voor het laatst in actie kwam, is hij naar eigen zeggen nog altijd topfit. "Ik train altijd, elke dag. Het zit in m'n lijf en in m'n hoofd." Ook Badr kan zich dus maar beter goed voorbereiden. Van de vele Instagram-foto's van zijn gespierde tegenstander is Rico niet zo onder de indruk. "Er is een verschil tussen er fit uitzien en echt fit zijn."

De voorbereidingen op het gevecht, "een WK-finale, groter dan dit wordt het niet", combineert Rico met het voorbereiden van zijn acteerdebuut. De kickbokser zit momenteel in Los Angeles, waar hij acteerlessen neemt. "Het is echt superleuk. Begin volgend jaar gaan we de film draaien, dus het is belangrijk dat we daar alvast op voorbereiden."

Voor Rico is acteren veel moeilijker dan vechten. "De ring instappen, trainen, vechten, dat doe ik letterlijk al heel mijn leven. Acteren is dan zo anders ineens. Het is heel leuk, een nieuwe prikkel en daar word ik heel blij van."

© ANP 2019
gelredome
kickboksen
los angeles
badr hari
oberhausen
rico verhoeven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi