Algerije via strafschoppen naar halve finale

sport
1
11 jul '19
Algerije heeft de halve finales van de Afrika Cup bereikt. De Algerijnen moesten diep gaan tegen Ivoorkust en namen na 120 minuten voetballen en een 1-1-stand de strafschoppen beter. In de halve eindstrijd wacht Nigeria.

Wilfried Kanon van ADO Den Haag deed 53 minuten mee bij Ivoorkust. Hij zag hoe landgenoot Wilfried Bony (voormalig spits van Vitesse) een penalty miste. Algerije had tijdens de wedstrijd al een strafschop gemist en Youcef Belaili schoot tijdens de serie op de paal. Omdat de Ivoriaanse aanvoerder Serey Dié dat vervolgens ook deed mocht Algerije juichen.

Na de reguliere speeltijd stond het nog 1-1. Sofiane Feghouli had Algerije na 20 minuten op voorsprong geschoten, waarna Baghdad Bounedjah een uitgelezen mogelijkheid kreeg om er 2-0 van te maken. Hij miste vanaf 11 meter en zag Jonathan Kodjia in de 62e minuut gelijkmaken.

Algerije treft in de halve finale Nigeria. De Nigerianen wonnen de Afrika Cup in 2013. Algerije was in 1990 de beste en versloeg toen Nigeria in de finale.

© ANP 2019
afrika cup
can 2019
caf
algerije
nigeria
ivoorkust
halve finale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi