Algerije via strafschoppen naar halve finale

1
11 jul '19
Algerije heeft de halve finales van de Afrika Cup bereikt. De Algerijnen moesten diep gaan tegen Ivoorkust en namen na 120 minuten voetballen en een 1-1-stand de strafschoppen beter. In de halve eindstrijd wacht Nigeria.

Wilfried Kanon van ADO Den Haag deed 53 minuten mee bij Ivoorkust. Hij zag hoe landgenoot Wilfried Bony (voormalig spits van Vitesse) een penalty miste. Algerije had tijdens de wedstrijd al een strafschop gemist en Youcef Belaili schoot tijdens de serie op de paal. Omdat de Ivoriaanse aanvoerder Serey Dié dat vervolgens ook deed mocht Algerije juichen.

Na de reguliere speeltijd stond het nog 1-1. Sofiane Feghouli had Algerije na 20 minuten op voorsprong geschoten, waarna Baghdad Bounedjah een uitgelezen mogelijkheid kreeg om er 2-0 van te maken. Hij miste vanaf 11 meter en zag Jonathan Kodjia in de 62e minuut gelijkmaken.

Algerije treft in de halve finale Nigeria. De Nigerianen wonnen de Afrika Cup in 2013. Algerije was in 1990 de beste en versloeg toen Nigeria in de finale.