Parijs: man viert overwinning Algerije met kettingzaag op Champs-Elysées (video)

buitenland
4
12 jul '19
De overwinning van Algerije op Ivoorkust in de Afrika Cup heeft Algerijnse voetbalfans helemaal gek gemaakt.

Algerijnse voetbalsupporters hebben in Frankrijk na de overwinning van het nationale team tegen Ivoorkust chaos veroorzaakt in verschillende Franse steden. De Algerijnen plaatsten zich gisteren voor de halve finale van de Afrika Cup door na strafschoppen Ivoorkust uit te schakelen.

In veel Franse steden ontstonden ongeregeldheden. Zo werden in Parijs winkels en auto's vernield. De Champs-Élysées in Parijs werd afgesloten voor verkeer door de voetbalfans. Ook liep er een man met een kettingzaag rond.

In Montpellier kregen de feestelijkheden een tragische wending nadat een supporter de controle over het stuur van zijn auto verloor en op een gezin op de stoep inreed, waarbij de 43-jarige moeder omkwam. De baby van 15 maanden oud raakte ernstig gewond, haar 17-jarige zus lichtgewond. De bestuurder van de auto is opgepakt.

Plunderingen Ducati winkel De meeste mensen vierden feest, maar tientallen mensen besloten winkels in de omgeving te plunderen. Zo werden helmen, handschoenen en een motor meegenomen uit een motorzaak.

Ook zijn meerdere ruiten van winkels ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam, werd traangas ingezet om de relschoppers te verdrijven. In heel Frankrijk werden 74 arrestaties verricht, twintig politieagenten raakten gewond.

© MAROKKO.NL 2019
parijs
algerije
afrika cup
can 2019
caf
rellen
kettingzaag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi