Casablanca start jacht op ratten en andere 'plagen'

buitenland
0
12 jul 13:06
Er zullen zo'n 120.000 mangaten worden behandeld tegen ratten en knaagdieren.
De rattenjacht is geopend. De stedelijke gemeente Casablanca is begonnen met de bestrijding van ratten, zwerfdieren, knaagdieren en andere vectoren en ziekteverspreiders.

In de strijd tegen de knaagdieren en insecten worden jaarlijks 120.000 mangaten behandeld in een sanitatie-netwerk van 5.000 km lang. Ook boulevards en straten worden schoongeveegd en er worden 30.000 zwerfhonden gevangen.

Voor de gelegenheid worden dierenartsen en technische werknemers gemobiliseerd en "theoretisch en praktisch opgeleid op het gebied van beveiliging, communicatie en andere vaardigheden". Voor de schoonmaakoperatie worden ook vijf robot-verstuivers gebruikt met hoge capaciteit voor de bestrijding van insecten, 21 bedrijfsvoertuigen en 17 elektrische brommobielen, 10 uitgeruste busjes voor het vangen van zwerfdieren en een laboratorium uitgerust met moderne apparatuur voor de classificatie van insecten en knaagdieren. Het project kost 20 miljoen DH.

De stad vraagt ook aan burgers om een steentje bij te dragen in de strijd tegen knaagdieren. Het gratis telefoonnummer "0800 00 45 45" en de app "Casa Mdinti" zijn beschikbaar gesteld aan de inwoners van de stad.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
ratten
plaag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
moskee
racisme
terrorisme
arrestatie
vn
israel
palestina
arie slob
duitsland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh