Slechts 8 van de 900 Marokkaanse slachthuizen hygiënisch

buitenland
3
12 jul 15:44
De meerderheid van Marokkaanse slachthuizen voldoet niet aan het vereiste minimum op het gebied van hygiëne en sanitaire voorzieningen.
Dat zegt de nationale organisatie voor veeartsen (ONV) in een verklaring. Met uitzondering van de acht roodvlees slachthuizen die zijn goedgekeurd door de nationale voedingswarenautoriteit (ONSSA), voldoet het overgrote deel dus niet aan de minimumregels.

Na het besluit van ONSSA om de veterinaire inspectie en de sanitaire controle van roodvlees slachterijen op te schorten totdat zaken op orde werden gesteld, reageerde ook ONV om de maatregel te ondersteunen. ONV zegt dat de beslissing is genomen als gevolg van de huidige situatie in slachterijen in Marokko. De meeste voldoen niet aan de minimumvoorwaarden om de veiligheid van veeartsen te waarborgen en tonen een gebrek aan infrastructuur en uitrusting.

Vooral slachterijen in buitenstedelijke gebieden vormen een gevaar voor de veiligheid van de veeartsen. Zo word vaak verbaal- en, in sommige gevallen, fysiek geweld tegen de artsen niet geschuwd wanneer deze weigeren de slachtvergunning te ondertekenen als het vee lijdt aan een ziekte.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
onssa
onv
slachthuizen
hygiëne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
racisme
arie slob
arrestatie
frankrijk
vision 2030
reda
gemeenteraad
dgsn
vn
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh