Slechts 8 van de 900 Marokkaanse slachthuizen hygiënisch

marokko
3
12 jul '19
De meerderheid van Marokkaanse slachthuizen voldoet niet aan het vereiste minimum op het gebied van hygiëne en sanitaire voorzieningen.
Dat zegt de nationale organisatie voor veeartsen (ONV) in een verklaring. Met uitzondering van de acht roodvlees slachthuizen die zijn goedgekeurd door de nationale voedingswarenautoriteit (ONSSA), voldoet het overgrote deel dus niet aan de minimumregels.

Na het besluit van ONSSA om de veterinaire inspectie en de sanitaire controle van roodvlees slachterijen op te schorten totdat zaken op orde werden gesteld, reageerde ook ONV om de maatregel te ondersteunen. ONV zegt dat de beslissing is genomen als gevolg van de huidige situatie in slachterijen in Marokko. De meeste voldoen niet aan de minimumvoorwaarden om de veiligheid van veeartsen te waarborgen en tonen een gebrek aan infrastructuur en uitrusting.

Vooral slachterijen in buitenstedelijke gebieden vormen een gevaar voor de veiligheid van de veeartsen. Zo word vaak verbaal- en, in sommige gevallen, fysiek geweld tegen de artsen niet geschuwd wanneer deze weigeren de slachtvergunning te ondertekenen als het vee lijdt aan een ziekte.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
onssa
onv
slachthuizen
hygiëne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi