Algerije tegen Senegal in finale Afrika Cup

sport
2
14 jul '19
Algerije heeft zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. De Algerijnen versloegen in de halve finale in Caïro Nigeria met 2-1.

In de finale vrijdag in Caïro treft Algerije Senegal, dat eerder op de dag na verlenging met 1-0 had gewonnen van Tunesië. De Nederlandse Nigeriaan William Troost-Ekong zorgde met een eigen doelpunt voor de voorsprong voor Algerije. Nigeria kwam ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Odion Ighalo benutte een strafschop, na hands bij Algerije.

Het duel leek net als de andere halve finale op verlenging uit te gaan lopen, totdat Riyad Mahrez diep in blessuretijd Algerije met een vrije trap naar de finale schoot. De voetballer van Manchester City krulde de bal om de muur, onhoudbaar voor doelman Daniel Akpeyi.

Geschiedenis Algerije staat voor de derde keer in de finale van de Afrika Cup. Een keer eerder werd er gewonnen, bij het toernooi in eigen land in 1990. Toen werd Nigeria in de finale verslagen, waarbij revanche werd genomen voor de verloren finale van 1980 in Nigeria. Senegal dat nu de tegenstander in de finale is, werd in 1990 door Algerije in de halve finale uitgeschakeld.

Algerije en Senegal speelden dit toernooi al in de groepsfase tegen elkaar. Toen won Algerije met 1-0 door een doelpunt van Youcef Belaïli.

© MAROKKO.NL 2019
algerije
afrika cup
can 2019
caf
senegal
nigeria
riyad mahrez
caïro
odion ighalo
william troost-ekong
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi