Bunga-bunga-model Imane Fadil 'stierf aan natuurlijke dood'

buitenland
9
15 jul '19
Imane Fadil was één van de getuigen in het Ruby-proces tegen oud-premier Silvio Berlusconi.

Bijna vijf maanden na de dood van het voormalige model van Marokkaanse afkomst concluderen onderzoekers dat Imane is overleden aan een natuurlijke dood. "Imane Fadil stierf aan natuurlijke oorzaken, waarschijnlijk vanwege de gewelddadige en verwoestende ziekte die haar na slechts een maand doodde", staat in de verklaring. De ziekte werd niet eerder vastgesteld tijdens de laatste ziekenhuisopname van Imane.

Een maand voor haar overlijden werd Imane met hevig buikpijn in de Humanitas-kliniek in Rozzano opgenomen, waar ze werd onderworpen aan ontelbare tests zonder dat een nauwkeurige diagnose kon worden gesteld.

Mirko Mazzali, de advocaat van de familieleden van Imane Fadil, blijft sceptisch en zegt niet verbaasd te zijn over de verklaring inzake de doodsoorzaak. "Er moet echter nog opheldering worden geven over de mysterieuze aanwezigheid van bepaalde zware metalen in de residuen van bloed- en urinemonsters van Imane".

Bunga-bunga-feesten Imane werd bekend na het seksschandaal omtrent de zogeheten bunga-bunga-feesten van oud-premier Silvio Berlusconi. Het model getuigde in 2012 in de rechtszaak tegen Berlusconi. Ze deed destijds een boekje open over wat zich afspeelde op zijn feesten. Fadil vertelde onder meer hoe danseressen verkleed als nonnen uit de kleren gingen. Berlusconi werd er destijds van verdacht dat hij een minderjarige prostituee had betaald voor seks.

Imane overleed op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Daar was ze een maand eerder opgenomen met ernstige buikpijn. De vrouw vertelde vrienden en haar advocaat destijds dat ze was vergiftigd. Of dat klopt is onduidelijk. Hoofdaanklager Francesco Greco zei tegen persbureau Reuters dat de artsen nog niet hebben kunnen vaststellen welke aandoening tot haar dood heeft geleid.

© MAROKKO.NL 2019
italie
bunga bunga
silvio berlusconi
imane fadil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?