Turkije: 2 vrouwen uit vliegtuig getrapt na beledigen moslims (video)

buitenland
42
16 jul 12:07
De twee vrouwen hebben langer dan een uur drie islamitische medepassagiers racistisch beledigd.
Afgelopen vrijdag werden twee Britse vrouwen door de Turkse politie verwijderd van een Thomas Cook-vlucht van Turkije naar Gatwick Airport Londen. De twee vrouwen maakten bezwaar tegen drie islamitische mannen die gekleed in traditionele witte gewaden aan boord gingen.

De vrouwen noemden de moslimreizigers "terroristen", "walgelijk" en een "bedreiging" voor het vliegtuig, melden andere passagiers.


Veel andere passagiers irriteerden zich aan het gedrag van de twee vrouwen.


Het vliegtuig zou naar verluidt 70 minuten zijn vertraagd voordat de vrouwen uit het vliegtuig werden geëscorteerd. Het moment werd op film vastgelegd door een passagier. In de video is één van de vrouwen te zien die haar tassen uit de lockers verwijderd terwijl ze vloekend het personeel beledigt voordat ze door de Turkse politie uit het vliegtuig worden gehaald.


Een woordvoerder van Thomas Cook zei in een verklaring tegen de Britse krant de Daily Mirror: "Twee passagiers op vlucht MT105 van Dalaman naar Londen Gatwick werden door de politie uit het vliegtuig verwijderd na aanstootgevend gedrag aan boord."

"De veiligheid van onze klanten en bemanning is altijd onze eerste prioriteit en we accepteren dit soort gedrag op ons vliegtuig niet. Het spijt ons onze klanten voor de vertraging die dit heeft veroorzaakt voor hun vlucht." sloot de verklaring af.
© MAROKKO.NL 2019
turkije
londen
moslims
racisme
thomas cook
dalaman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
verenigde staten
syrië
terrorisme
gibraltar
frankrijk
sancties
ado den haag
tunesië
afghanistan
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
rabat
afrika cup
moord
eredivisie
daesh
mohammed vi