Meer dan 75% Marokkanen bezit smartphone

buitenland
6
16 jul 16:08
De helft van de huishoudens heeft een laptop en 74% heeft toegang tot internet.
Dat blijkt uit onderzoek van de nationale telecomwaakhond (ANRT) die 5.400 Marokkaanse huishoudens ondervroeg. Het aantal mensen met een smartphone kent een jaarlijkse groei van gemiddeld 26%.

Uit de studie blijkt dat vrijwel alle huishoudens zijn uitgerust met een mobiele telefoon (99,8%), zowel in de stedelijke als landelijke gebieden. Gemiddeld heeft elk huishouden 3.9 mobiele telefoons, waarvan 75,7% een smartphone is. Dat is een totaal van 22,5 miljoen personen, een stijging van bijna 1,2 miljoen in één jaar.

Vaste lijn
Zo'n 21.8% van de ondervraagden beschikt ook over een vaste telefoonaansluiting. De belangrijkste reden voor de vaste aansluiting is de toegang tot internet, zegt 93% van de huishoudens. De studie toont ook aan dat 60,6% (bijna 4,9 miljoen) van de huishoudens zijn uitgerust met computers / tablets (smartphones en phablets uitgezonderd). Bovendien is een toename van 11,5% geregistreerd in het aantal personen met computerapparatuur. Jongeren van 9 tot 24 nemen de leiding in deze categorie.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
anrt
smartphone
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi