Marokkaanse huishoudens steeds pessimistischer over economie

economie
0
17 jul '19
Dat blijkt uit recent onderzoek van het Marokkaanse bureau voor de statistiek (HCP) naar de economische en sociale omstandigheden van Marokkaanse huishoudens.
Het vertrouwen van Marokkaanse huishoudens in de economie is gedaald van 79,1% naar 74,9%. Dat is ruim 12 punten lager dan in dezelfde periode vorig jaar (87,3%). HCP schrijft de verslechtering van het consumentenvertrouwen toe aan de daling van alle indicatoren waaruit deze is samengesteld, in vergelijking met het vorig kwartaal, of dezelfde periode vorig jaar.

Ruim 45% van de huishoudens gaf aan dat hun levensstandaard de afgelopen 12 maanden is verslechterd. Ruim 20% gaf aan dat deze juist was verbeterd, 30% zag geen verandering. Wat de ontwikkeling van de levensstandaard voor de komende 12 maanden betreft, verwacht 27,3% van de huishoudens een verdere verslechtering, ruim 30% verwacht verbetering, en ruim 40% denkt geen verandering te zullen waarnemen.

De grootste bron van het negatieve sentiment onder Marokkaanse huishoudens zijn de hoge werkloosheidscijfers in Marokko. Zo'n 83% verwacht de komende maanden dat de werkeloosheid nog verder toeneemt. Meer dan 60% van de ondervraagde huishouden gaf aan dat de financiële omstandigheden in het tweede kwartaal de aanschaf van duurzame goederen onmogelijk maakte.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
economie
hcp
statistiek
onderzoek
sentiment
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
duitsland
italië
afc ajax
ridouan taghi
mocromaffia
frankrijk
lombardije
marengo
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi