Saoedi-Arabië: Winkels mogen nu 24/7 open (video)

buitenland
2
17 jul '19
Saoedi-Arabië is het enige Islamitische land dat eist dat alle winkels vijf keer per dag sluiten tijdens het gebed.

Winkeliers in Saoedi-Arabië mogen voortaan gedurende de hele dag open blijven als deze daarvoor een vergoeding betalen, meldt het officiële Saoedi-persagentschap. Het ministerie van Stedelijk en Plattelandszaken zal de hoogte van de vergoeding bepalen, evenals voor welke commerciële activiteiten het besluit zal gelden.

"Dit is positief nieuws waarvan ik verwacht dat het de consumptie zal verhogen en banen zal creëren", zei Mazen Al-Sudairi, van Al-Rajhi Capital in Riyadh. "Fast-food restaurants, cafés en bioscopen zullen hier het meeste baat bij hebben".

Het besluit om commerciële activiteiten de hele dag toe te staan ​​werd door velen verwelkomd in een samenleving waar bedrijven momenteel rond middernacht sluiten. Het besluit zorgde ook voor discussie over of het conservatieve islamitische koninkrijk nu volledig gaat stoppen met het dwingen van winkels om tijdens de gebeden te sluiten.

Het nieuwe besluit zou neerkomen op nog een substantiële versoepeling van de regelgeving sinds kroonprins Mohammed bin Salman begon aan zijn hervormingen om de afhankelijkheid van olie te verminderen.

Vision 2030 Kroonprins Mohammed bin Salman is hard bezig met het doorvoeren van zijn prestigieuze maar ook omstreden hervormingsplan 'Vision 2030'. Het doel van het plan is om het Saoedische koninkrijk toegankelijker te maken voor de buitenwereld. Saoedi-Arabië heeft onlangs vrouwen toegestaan om auto te rijden en het verbod op artistieke festivals en bioscopen is opgeheven. VOX Bioscopen verwelkomde eerder dit jaar al filmliefhebbers in hun nieuwe multiplex-bioscopen in Riyadh.

Onlangs meldde de Saoedische krant Ajel al dat de Shura-raad van Saoedi-Arabië de bevoorrading van Shisha aan cafés en restaurants in Saoedische steden heeft goedgekeurd. Daarnaast beloofde Turki Al-Sheikh, voorzitter van het Saoedische Ministerie voor Entertainment (GEA), in januari al dat het land vergunningen zou afgeven voor live-shows in hotels, cafés en restaurants. De beleidswijzigingen zijn bedoeld om de horecavergunning te versoepelen voor het organiseren van bijvoorbeeld livemuziek shows en stand-up comedy.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
winkels
openingstijden
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi