Umrah-pelgrims kunnen nu vrij rondreizen in Saoedi-Arabië

buitenland
0
17 jul '19
Voorheen werden Umrah-pelgrims beperkt tot verblijf in de heilige steden Mekka, Medina en de havenstad Jeddah

Miljoenen Umrah-pelgrims krijgen de vrijheid om voortaan overal in het koninkrijk te reizen tijdens hun verblijf, dat besloot het Saoedi-kabinet dinsdag. Het besluit is onderdeel van de plannen van het Saoedische koninkrijk om het toerisme en de economie te stimuleren. Bijna 8 miljoen moslims zullen dit jaar de Umrah in het koninkrijk uitvoeren, en dankzij het besluit van het kabinet kunnen ze genieten van een bredere ervaring van Saoedi-Arabië door het bezoeken van belangrijke historische bezienswaardigheden, toeristische attracties en winkelcentra.

"Het kabinet heeft besloten om mensen die de Umrah komen uitvoeren uit te sluiten van het verbod op reizen buiten Mekka, Medina en Jeddah. Hiertoe wordt een koninklijk besluit voorbereid", zei de waarnemende minister van media, Issam bin Saeed, in een verklaring aan het Saudische persagentschap (SPA).

Vision 2030 Veel recente besluiten van Saoedi-Arabië liggen in het verlengde van het hervormingsplan van de Saoedische kroonprins om het land laagdrempeliger en toegankelijker te maken voor de buitenwereld. Het vergroten van de bewegingsvrijheid van Umrah-pelgrims heeft tot doel om de capaciteit van het land te vergroten en jaarlijks 30 miljoen Umrah-pelgrims, in plaats van het huidige 8 miljoen, te kunnen verwelkomen.

"We willen de ervaring van pelgrims verrijken en hun aankomst vergemakkelijken", verklaarde Dr. Amr Al-Maddah van het ministerie van Hajj en Umrah, aan Arab News. "Reizen door het Koninkrijk is een gelegenheid voor pelgrims om culturele en toeristische plekken te bezoeken. Tegelijkertijd mogen ze aankomen in elke haven in het land die hun aankomst zal vergemakkelijken en onze capaciteit zal uitbreiden om meer pelgrims te ontvangen."

In het verleden mochten pelgrims hun visum omzetten in een toeristenvisum op voorwaarde dat ze zich registreerden bij toeristisch programma. "Dit is niet langer een vereiste," zei Al-Maddah. Hij merkte verder op dat het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk zal zijn voor de uitvoering van het besluit van het kabinet.

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
pelgrims
umrah
beperking
rondreis
jeddah
mekka
riyadh
medina
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi